Opgelucht ademhalen

Zoutkamer Kampen

Luchtwegklachten

Als gevolg van verschillende oorzaken kunnen onze luchtwegen geïrriteerd raken. Resultaat: de luchtweg komt vol slijm te zitten. Een vervelende en benauwende aandoening.

Het inademen van medicinaal aerosolzout tijdens de Halotherapie sessie zorgt ervoor dat het vastzittende slijm oplost, met als gevolg een duidelijk merkbare vermindering van de aanwezige luchtwegirritatie.

Wereldwijd onderzoek, gedurende meer dan 40 jaar, toont aan dat de natuurlijke Halotherapie voordelen biedt voor mensen met luchtwegklachten ten gevolge van onder andere:

- Astma
- COPD
- Allergiën
- Longemfyseem
- Bronchitis
- Rokershoest
- Chronische keel-, neus- en oorklachten

Bronchitis

Bronchitis ofwel acute bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of griep als bacteriën of virussen in de bronchiën terecht komen en een ontsteking veroorzaken, en de slijmvliezen doen zwellen. Het lichaam probeert de oorzaak van de ontsteking op te ruimen. Daarbij ontstaat slijm.

Bij te veel slijm plakken de trilhaartjes aan elkaar en stagneert het natuurlijk proces van slijmafvoer. In dit opgehoopte slijm kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen. Door het slijm en irritatie in de longen zult u vaak gaan hoesten. Echter om het risico op littekenvorming, die zich bij ontstekingsreacties voordoet in de longen te voorkomen, is het belangrijk om de afvoer van het overtollige slijm zo snel mogelijk op gang te brengen.

Zouttherapie helpt het lichaam om het zelfreinigende genezingsproces weer op gang te brengen en te bespoedigen. Door het inademen van het droge aerosolzout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich weer om zich van het overtollige slijm, met daarin afvalstoffen van ontstekingen of virussen, te ontdoen. Het ophoesten van slijm verbetert en de trilhaartjes hervatten het zelfreinigende proces van het lichaam.

Roken en luchtvervuilende stoffen zijn in de meeste gevallen oorzaak van bronchitis.

Zouttherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma, zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen, tegengegaan. Ook dood het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm.

Medicijngebruik, zoals ontstekingsremmers en. luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij

038 333 27 27

info@zoutkamer-kampen.nl

Reigerweg 15 
8263 BB Kampen Nederland
Tel. 038 333 2727
info@zoutkamer-kampen.nl
Zoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Reigerweg 15 info@zoutkamer-kampen.nl

Stel een vraag

Versturen