Opgelucht ademhalen

Zoutkamer Kampen

Voor kinderen

Halotherapie is een 100% natuurlijke therapie zonder kunstmatige elementen.

De behandeling is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden. Studies tonen aan dat kinderen snel reageren op natuurlijke behandelwijzen met een aantoonbare vooruitgang. Daarom is het raadzaam om kinderen met ademhalings- en huidproblemen Halotherapie te laten ervaren.

Wetenschappelijk is het bewezen dat gemiddeld 90% van de kinderen al na slechts enkele sessies grotendeels klachtenvrij zijn. Op langere termijn is nog een verdere afname van de klachten waar te nemen en kan in veel gevallen de medicatie worden afgebouwd met ruim 25%.

Begeleiding

Bij kinderen t/m 12 jaar is de begeleiding van 1 volwassene inbegrepen bij een sessieduur van maximaal 40 minuten.

Hebben kinderen meer luchtwegproblemen dan ouderen?

Alhoewel het aantal ouderen met luchtwegproblemen stijgende is en de oorzaak hier o.a. bij de vergrijzing gezocht moet worden, hebben relatief gezien meer kinderen problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De oorzaak hiervan is relatief eenvoudig te geven:

1. Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling.

2. Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling "naar buiten te werken.

.

.

Halotherapie is geschikt voor kinderen

3. Kinderen zijn "kleine" mensjes en daardoor verkeren zij op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan bij ouderen. Algemeen bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op lage niveaus ter hoogte van de uitlaat van auto's en minder gevoelig voor afvoer door de wind. Op deze "leefhoogte zit uw kind en daardoor hebben zij het extra zwaar te verduren. Daarom zijn de laatste 20 jaar buggy's hoger geworden.

4. Doordat de longen van kinderen nog niet volgroeid zijn, hebben kinderen een hoger ademhalingsritme waardoor ze juist nog meer vervuiling "naar binnen halen"

Opm. Probeer ALTIJD buitenshuis rekening te houden met de ademhalingsomstandigheden van uw kinderen.

038 333 27 27

info@zoutkamer-kampen.nl

Reigerweg 15 
8263 BB Kampen Nederland
Tel. 038 333 2727
info@zoutkamer-kampen.nl
Zoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Reigerweg 15 info@zoutkamer-kampen.nl

Stel een vraag

Versturen