halotherapie / vanonzeredactie

Zoutkamer Kampen

VAN ONZE REDACTIE

Door Alex de Jong
Attest Communicatie

Alex de Jong is inmiddels een vaste bezoeker van Zoutkamer Kampen.

Hij maakt u hier in ongezouten bewoordingen deelgenoot van zijn zilte ervaringen in de zoutkamer te Kampen.

P E R S B E R I C H T


"Virus is met zout al bij de voordeur te stoppen!"

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - "Stiekem" wist hij het al, maar toch durfde hij het eigenlijk nooit zo hardop te zeggen als nu: "Zout is een virusdoder!" Roland Prins van Zoutkamer Kampen heeft het onomstotelijke bewijs vanuit de medische wereld inmiddels achter zich staan. Toonaangevende wetenschappers hebben in onderzoeken bewezen dat zout bescherming biedt tegen virussen. "We weten al jaren dat zout bacteriën doodt", vertelt Roland. "Nieuwe onderzoeken tonen aan dat ook virussen erdoor worden geëlimineerd. Kortom: met onze halotherapie kun je de coronavirussen al bij je voordeur een halt toeroepen."

Afgelopen week ontdekten Roland en zijn team een onderzoek van Professor Hyo-Jick Choi, verbonden aan de Universiteit van Alberta (Canada). Deze professor riep begin 2017 al dat zout virussen kon elimineren. Hij ontwikkelde een speciale zoutbehandeling waarmee gewone chirurgische maskers virussen "doden". De professor experimenteerde hiervoor met diverse influenza-, SARS- en MERS-virussen en publiceerde erover op PubMed, de vooraanstaande medische database.

Keukenzout doodt virus
"Chirurgische maskers zijn oorspronkelijk ontworpen om de drager te beschermen tegen besmettelijke druppeltjes in klinische omgevingen, maar het helpt niet veel om de verspreiding van luchtwegaandoeningen zoals SARS of MERS of influenza te voorkomen", vertelt Professor Choi in de publicatie die al 3,5 jaar op het internet staat. "Ziekteverwekkers in de lucht, zoals griep, worden overgedragen in aerosoldruppels wanneer we hoesten of niezen. De maskers kunnen de met virus beladen druppeltjes vangen, maar het virus is nog steeds besmettelijk op het masker. Alleen al het hanteren van het masker biedt infectiegevaar." De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, toont aan dat zout de werkzaamheid van het vezelfilter in de maskers sterk verbetert. Het geheime ingrediënt is keukenzout. "Wanneer vloeistofdruppels van welke grootte dan ook in contact komen met de coating, lost het zout in de vloeistof op en begint het te verdampen", zegt Choi. "Terwijl zout tijdens het verdampingsproces kristalliseert, groeien en scherpen de kristallen zich, waardoor het virus door de puntige zoutkristalranden wordt vernietigd."

Roland: "Choi werkt aan de productie van speciale mondmaskers met zout. Naar verwachting komen die over anderhalf jaar op de markt." Wie zo lang niet wil wachten kan zelf gaan fröbbelen, zoals uit een onderzoek van wetenschappers in Boston blijkt. "Maar natuurlijk is onze halotherapie een prima oplossing."

Keukenpapier
In navolging van Choi deden ook Amerikaanse wetenschappers onderzoek naar het effect van zout en virussen. Zij ontdekten dat mensen met een vrij eenvoudige "truc" ook hun gewone mondkapje kunnen omtoveren tot heuse virusstoppers. Nota bene met gewone huis-, tuin- en keukenmiddelen. Benodigdheden: papieren handdoekjes (of keukenrol), water en zout (kijk hier voor het recept). Het bleek dat de met zout behandelde papiermonsters zelfs beter in staat waren het virus tegen te houden dan de standaard medische mondkapjes. Mede-onderzoeker longarts Jonathan Carnino spreekt zelfs van een "dramatisch verschil". Hun bevindingen staan te lezen in het American Journal of Infection Control.

Conclussie
Met deze onderzoeken is onomstotelijk bewezen wat Roland Prins al jarenlang weet: zouttherapie in zijn zoutkamer biedt niet alleen mensen met long- en ademhalingsproblemen (denk aan astma, bronchitis, COPD, hooikoorts en dergelijke) verlichting, maar kan ook zeer goed werken bij de bestrijding tegen Covid-19 en andere corona-gerelateerde virussen die de kop opsteken. "Duidelijk is hoe belangrijk onze zouttherapie is voor een ieder die gezond wil blijven. Halotherapie is de basis voor de weerstand van je luchtwegen."

Bronnen:
- Salt coatings functionalize inert membranes....

- Amerikaans onderzoek:In zout geweekt keukenpapier is prima viruskiller

- The Economic Times: Salt can make surgical masks into a virus killer

- A biomedical engineer created a mask coated in salt....

- Engineers experiment with salty mask coatings to guard against infections

- Inventor of virus-killing mask needs fundingP E R S B E R I C H T


"Zoutkamer Kampen geeft je ook ten tijde van corona meer lucht"

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - "Dus jullie zijn ook weer open?" Roland Prins, oprichter van Zoutkamer Kampen is gestopt met het turven van deze reacties. Al blijft zijn eigen antwoord steeds opnieuw hetzelfde: "We zijn nooit gesloten geweest." Zijn Zoutkamer helpt mensen met ademhalings- en/of longproblemen. "Juist ook in deze coronatijd", klinkt het.

Menige reguliere bezoeker bleef uit voorzorg en angst rondom het coronavirus thuis. Anderen wilden vooral graag hun behandelingen blijven volgen. Beide reacties snapt Roland heel goed. Al had hij liever gezien dat iedereen was blijven komen, want: "onze halotherapie geeft mensen lucht, biedt weerstand tegen ziekte en is daarmee een gezonder alternatief dan je thuis in isolatie opsluiten".

Wetenschappelijk onderzoek
"We krijgen de laatste tijd veel vragen over corona. Is het wel verstandig om in deze tijd gebruik te maken van onze zoutkamer?" zo verwoordt Roland Prins van Zoutkamer Kampen de algemene bezorgdheid. "Ik zou zeggen: ja, juist nu. Tenslotte helpt onze zoute lucht om je luchtwegen schoon te maken én te houden." Dat laatste biedt mensen die de zoutkamer bezoeken, aanmerkelijk meer weerstand tegen ziekten en longaandoeningen. "Onze zoutkamer is gebouwd voor mensen met ademhalings- en longproblematiek. Onze geconditioneerde lucht, met een hoog zoutgehalte, maakt je luchtwegen schoon en geeft je meer lucht. " Last van hooikoorts of astma? Ademhalingsproblemen of longklachten? Zoutkamer Kampen kan je helpen.

"Natuurlijk hebben we hier de afgelopen maanden niet stilgezeten. Naast het feit dat veel patiënten bleven komen, omdat we de deuren niet van rijkswege hoefden te sluiten, hebben we ook veel onderzoek gedaan. Ik heb me enorm veel moeite getroost om me in te lezen in allerlei wetenschappelijke onderzoeken rondom ademhalings- en longproblemen. Daarnaast heb ik een studie over virussen gevolgd en ben zo, nog meer dan voorheen, te weten gekomen omtrent hoe een virus werkt, hoe het "overleeft ", et cetera. " Dat "overleven " houdt hij graag tussen aanhalingstekens, want: "een virus is geen levend iets ", zo stelt hij. "Zonder een natuurlijke gastheer - een mens of dier - kan het niet "leven ". " Dat wijzen diverse Duitse onderzoeken ook uit, zo weet hij. "Er is in huizen, waar mensen corona hebben, onderzoek gedaan. Nergens werden levende virussen op voorwerpen of oppervlakten aangetroffen. Zelfs niet op deurklinken. " Al maakt ook hij deze oppervlakten, netjes conform de RIVM-richtlijnen, nog steeds meerdere keren per dag goed schoon. "Tenslotte willen we wel veilig en zorgvuldig handelen. "

Zout breekt virus
Overigens is het Covid-19 virus daarmee iets heel anders dan een bacterie, stelt hij. "We hebben altijd al geweten dat we bacteriën met zout kunnen doden, maar inmiddels hebben we ook aangetoond dat zout het membraam van een virus vernietigt, net zoals het wassen met zeep dat doet. "

Beweert Roland Prins hiermee dat hij met zijn zoutkamer Corona kan genezen? "Oh nee, zeker niet. Een dergelijke claim durf ik niet te maken en kan ik ook niet hard maken. Daarvoor is nog veel te weinig over het virus bekend en is nog veel te weinig onderzoek gedaan naar het effect van een zoutkamer op dit virus ", zo haast hij zich te zeggen. "Maar: het is wel bewezen dat, als je je luchtwegen schoon houdt, een virus zich veel minder makkelijk kan nestelen. Bovendien verbetert halotherapie je weerstand en dat is goed tegen ziektekiemen en virussen."
Het toonaangevende Oxfordmedicals.com schreef onlangs nog: "Eenmaal ingeademd, zorgt het superabsorberende zout ervoor dat slijm vloeibaar en dun wordt, waardoor het vuil, ziekteverwekkers en verontreinigende stoffen losmaakt en de natuurlijke trilhaartjesbeweging stimuleert, die op zijn beurt de luchtweg vrijhoudt van vuil en slijm, zodat u goed kunt ademen. In een notendop: krachtige ademhalingszouttherapie is belangrijk bij de behandeling van ziekten van de onderste en bovenste luchtwegen of problemen zoals griep en verkoudheid, sinusinfectie, hooikoorts, bronchitis, sinusitis en vele andere aandoeningen bij mensen die ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen gebruiken om zo de luchtwegen te reinigen, hun slaap te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.". Roland: "Onlangs las ik ergens iets over alle maatregelen die ten aanzien van corona werden getroffen. Iemand vroeg "hoe kan ik de kans verkleinen om zelf vatbaar te zijn voor corona?" Daarop kwam als antwoord iets over dat "goede beveiliging de kans op een inbraak verkleint". En zo is ook hoge weerstand, een topfit immuunsysteem, belangrijk om de kans op corona te verkleinen. Hoe vergroot je je weerstand? Door naar een zoutkamer te gaan..." Dat wordt bevestigd door Ocfordmedicals: "Zouttherapie zorgt ervoor dat uw luchtwegen in de beste conditie zijn om de pandemie van het coronavirus effectief te bestrijden en u gezond te houden van andere luchtwegencomplicaties, zoals longontsteking."

Betere weerstand
Bovenstaande overtuiging verklaart waarom Zoutkamer Kampen de deur geen moment heeft gesloten. Wel trof Roland Prins allerhande maatregelen (conform de richtlijnen van de RIVM) om het gevaar op besmetting te minimaliseren. Daarnaast werd het zoutgehalte van de geconditioneerde lucht verhoogd, én werden de sessies korter en daarmee de pauzes tussen de wisselingen groter. "Zo konden we voorkomen dat de in- en uitgaande groep mensen met elkaar in contact kon komen." Ook gingen er hooguit vier - en op een gegeven moment zelfs nog maar maximaal twee - mensen per keer de zoutkamer binnen, zodat er voldoende afstand kon worden gehouden. "Veiligheid boven alles", aldus Roland, die aangeeft dat er, voor zover hij weet, niemand met corona werd besmet door een bezoek aan de zoutkamer te brengen. Sterker nog: bezoekers gaven juist aan dat hun vertrouwde en regelmatige bezoek hun weerstand verhoogde en hun gezondheid en algeheel welbevinden bevorderde. "Voor een buitenstaander lijkt dat misschien vreemd. Tenslotte komen hier toch mensen die al long- of ademhalingsproblemen hebben", weet hij. "Dat lijkt een beetje als de kat op het spek binden, maar... bij ons wordt altijd al meer gehoest dan elders. En nog nooit hebben mensen hun "slechte" gezondheidstoestand doorgegeven aan anderen. De reden is simpel. Bacteriën en virussen overleven onze droge aerosollucht niet. Immers: anders zou onze behandeling ook niet zo effectief zijn." Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat het COVID-19 virus goed gedijt bij een lage luchtvochtigheid. "We zorgen voor een luchtvochtigheid van tussen de 48 en 55% en een temperatuur van rond de 20/22 graden. Is het kouder en is de luchtvochtigheid lager, dan biedt dat de ideale groeiomstandigheden voor een virus. Kortom: de omstandigheden in onze zoutkamer zijn "dodelijk" voor een virus en daarmee aanmerkelijk veiliger voor de mens dan een bezoek aan de supermarkt, waar het aanmerkelijk kouder is."

Voor wie is de zoutkamer?
"Mensen met luchtwegproblemen hebben al jaren baat bij onze behandeling", vertelt Roland. "Menigeen heeft zelfs, natuurlijk in goed overleg met de arts, de medicijnen en puffertjes kunnen afbouwen of zelfs helemaal achterwege kunnen laten." De geconditioneerde zoute lucht van Zoutkamer Kampen kan zelfs mensen die willen stoppen met roken, goed helpen. "Zij gaan veel meer hoesten en moeten het loskomende slijm kwijtraken. Regelmatig de zoutkamer bezoeken helpt ook hen om weer opgelucht adem te halen."

"Droge zouttherapie (ook bekend als halotherapie, "halo" is Grieks voor zout) is de afgelopen decennia over de hele wereld onderzocht met zeer positieve resultaten bij het verlichten van aandoeningen van de bovenste en onderste luchtwegen", aldus de Salt Therapy Association (STA). "In veel landen is het een goedgekeurde therapeutische behandeling die wordt gedekt door zorgverleners". "Helaas is dit in Nederland, behalve bij één zorgverzekeraar, nog niet het geval", weet Roland. "Maar we blijven goede hoop houden."


Ineens schiet mijn neusgat open!

"Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergiën", zo tekende ik in een persbericht uit de mond van Roland Prins op. "Ook sporters en ex-rokers hebben baat bij de halotherapie." Prachtig, maar ik behoor tot geen van deze doelgroepen. Dus waarom liet ik me hier 'opsluiten'?

Ik heb nooit gerookt (nou ja, een half pakje als puber, maar ik vond het toen - gelukkig - helemaal niets en zette niet door), ik ben geen (echte) sporter (behalve op een blauwe maandag eens in de twee jaar wanneer ik bedenk dat ik eigenlijk zou moeten joggen omdat ik een buikje begin te krijgen) en last van luchtweginfecties heb ik ook niet (ik ben jaarlijks hooguit een paar keer verkouden, maar dat telt vast niet?!). Dus wat moet ik hier? Tenslotte heb ik ook geen huidaandoeningen die - door een verbeterde doorbloeding en verbeterde zuurstofsaturatie - baat zouden kunnen hebben bij grofweg drie kwartier zout inademen. De enige reden die ik kan bedenken is nieuwsgierigheid. Want wat moet ik, een gezonde vijftiger, anders in deze therapeutische omgeving?
Desondanks besluit ik tijdens de tweede open dag - afgelopen zaterdag 13 oktober -, dat ik het maar eens moet ervaren. Alles onder het mom van: 'baat het niet, dan schaadt het ook niet'. Maar er stond ook mij nog een verrassing te wachten...

Heilzaam zout
"Zoutkamer Kampen biedt een 100% natuurlijke en medicijnloze aanpak voor problemen met de luchtwegen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd", zo schreef ik. Nou, of het echt zo diep gaat, kan ik je niet vertellen. Tenslotte weet ik amper waar mijn bronchiën en sinussen zich bevinden, laat staan dat ik ze bewust kan voelen. Wat ik wel kan voelen is een lichte schaamte omdat ik een haarnetje over mijn gelkapsel moest trekken. Het is nog een geluk dat mijn vriendin, ook mee uit nieuwsgierigheid, er net zo lachwekkend uitziet.

Door de neus ademen
Nog wat grinnikend kijk ik naar mijn schoenen; blauwe overtrekhoesjes eromheen. Op de achtergrond speelt een zacht muziekje en vaag hoor ik hoe de geconditioneerde lucht de kamer wordt ingespoten. Zout. Ik proef zout. Vrijwel meteen. Zoals ik ook de zoute lucht langs onze kust meteen 'proef' zodra ik in de buurt ben.
'Je moet je mond dicht doen', zegt mijn vriendin, alsof ze een van haar kinderen vermanend toespreekt. Ik knik en doe meteen wat mij wordt opgedragen. Niet om haar, hoor. Vanwege het feit dat je de lucht in deze kamer nu eenmaal via je neus moet inademen. Dat is sowieso altijd beter. Door je neus ademen (ja, naar je vriendin luisteren ook, maar daar gaat het vandaag niet over). Toch doe ik dat zelden. Omdat mijn neus voor mijn gevoel 'altijd dicht' zit.

Zoute stengels
Ik staar door een fictief 'raampje' met daarachter een doorkijkje naar de 'Dode Zee', sluit mijn mond en snuif de zoute lucht naar binnen. Moeizaam, zoals het ademen door mijn neus altijd moeizaam gaat. Ondertussen dwalen mijn ogen door het vertrek. Het is immers niet de bedoeling dat je hier gaat zitten praten. Rustig ademen, de zoute lucht diep naar binnen snuiven; de zoute lucht in contact laten komen met sinussen en bronchiën die ik op een tekening niet zou kunnen aanwijzen; dat is wat je hier moet doen. Ik zit in een zoutkamer. Gewoon een kamer met de illusie van een grot, met zachte LED-verlichting, een stemmig muziekje en een lucht die mijn huid naar zout doet smaken. Mijn lippen voelen alsof ik een zak pretsels heb leeg gesnoept.

Bevrijdend
Ik lig lekker lui in een stoel, overweeg mijn ogen te sluiten en naar de rustgevende muzak te luisteren. Ineens schiet er 'iets' (ik denk gewoon snot, maar dat schrijf je natuurlijk niet op) weg in mijn rechter neusgat. Ik voel hoe de door mij ingeademde lucht nu ongehinderd en heel gemakkelijk naar binnenstroomt en voel verbazing. Blijdschap. Verrassing. Natuurlijk wist ik al mijn hele leven dat ik een 'smalle neus' heb en dat ik daarom nooit voldoende lucht door mijn neus naar binnen kan zuigen, maar dit is...
Dit is...
Belachelijk. Bevrijdend!

Ik begin onsmakelijke geluiden te maken, wil nu ook graag mijn andere neusgat helemaal vrij hebben, maar dat lukt me maar niet. Ik leg me erbij neer. Voorlopig.

Aanbieding
Als Roland Prins binnenkomt en vraagt hoe ik de sessie heb ervaren, zeg ik, nog steeds verrast: 'Ik adem eigenlijk altijd door mijn mond omdat ik door mijn neus te weinig adem binnenkrijg, maar tijdens de sessie sprong ineens een van mijn twee neusgangen open. Ik wist niet wat me overkwam!' Prins glimlacht tevreden. Ik ben overtuigd. Ik kom terug. Ik wil mijn neus, voor het eerst in heel mijn leven, volledig open hebben. Ik wil zonder problemen kunnen ademhalen. Daarom ben ik blij met zijn verlengde 'open dag aanbieding'. Prins: 'Normaal kost een sessie van 50 minuten in onze zoutkamer 26 euro. Onze aanbieding tijdens de open dagen was tien sessies voor slechts 145 euro, plus nog een elfde sessie gratis.' Omdat de open dagen druk werden bezocht en de zoutkamer soms helemaal vol zat, heeft hij ook mensen moeten teleurstellen.

'Iedereen kan altijd een gratis en vrijblijvende proefsessie aanvragen', vertelt hij. 'En wie van de speciale aanbieding gebruik wil maken, heeft daarvoor nog tot en met zaterdag 3 november de tijd!' Ik hoef daar, na mijn bijzondere proefsessie, niet lang meer over na te denken. Ik ben er binnenkort weer. En jij?
Zoutkamer Kampen ondersteunt je bij jouw strijd tegen het roken

KAMPEN - Het nieuwe jaar is (bijna) begonnen. Tijd voor goede voornemens. Je gaat stoppen met roken, maar je kunt nog wel wat hulp gebruiken. Zoutkamer Kampen biedt je die hulp. 'Hoe eerder je longen en luchtwegen weer schoon zijn, hoe beter je je voelt', vertelt Roland Prins van Zoutkamer Kampen. 'De discipline om te stoppen met roken moet een ieder zelf opbrengen, maar wij kunnen wel helpen om je weer snel helemaal fit te voelen.'

Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën. Het biedt een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. 'Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën', vertelt Prins. 'Maar ook voor sporters en ex-rokers biedt onze therapie veel voordelen, zonder nadelige bijwerkingen.'

Goed voor iedereen
'Zouttherapie is goed voor iedereen', vertelt Roland Prins. 'In sommige landen van het voormalige Oostblok spelen kinderen al op jonge leeftijd in deze geconditioneerde kamers omdat het een preventieve werking heeft.' Waar we hier in Nederland vooral de symptomen bestrijden en kinderen Ventolin en andere puffertjes voorschrijven, wordt juist daar de heilzame werking van de zoutkamer geroemd. 'Zelfs crèches zijn ermee uitgerust.' Kinderen bouwen hierdoor een veel betere weerstand tegen allerlei longkwalen en verkoudheid op. 'Het reinigt de luchtwegen en de longen en dat is voor ieder mens goed.' Vandaar ook dat mensen die stoppen met roken, erg veel baat hebben bij zouttherapie. 'Deze mensen hebben als het ware hun longen 'geasfalteerd'. Die narigheid moet allemaal het systeem uit.' Rokers zullen, eenmaal gestopt met roken, daardoor meer gaan hoesten. 'De hoestprikkel wordt niet langer door het roken onderdrukt. Het lichaam probeert nu, door je te laten hoesten, de vuiligheid in longen en luchtwegen af te voeren.' Zouttherapie helpt om de luchtwegen beter en sneller te reinigen. 'Slijm en rommel wordt door het volgen van zouttherapie gemakkelijker afgevoerd en dat zal degene die stopt met roken aanmerkelijk helpen!'

Minder kans op terugval
Wie stopt met roken is doorgaans ook bevattelijker voor verkoudheid en loopt bovendien een verhoogde kans op voorhoofdsholteontsteking. Ook dan is de zouttherapie een goede oplossing, stelt Prins. Hij rekent voor dat de 'ex-roker' circa tien tot twintig sessies nodig heeft om de longen weer helemaal op te schonen. 'Versneld reinigen geeft minder kans op terugval', zo weet hij. 'Je luchtwegen worden sneller schoon en je voelt je meteen veel beter. Dat gevoel benadrukt het positieve effect van het stoppen met roken. Kortom: daardoor is het alleen maar makkelijker om het niet roken vol te houden.'

Prins raadt aan om de eerste week twee tot drie keer de Zoutkamer te bezoeken. 'Doe dat twee weken, dus zes sessies lang.' Daarna ga je twee weken lang tweemaal per week naar de zoutkamer, wat het totaal op tien sessies brengt. Aansluitend ga je tien weken lang iedere week één keer naar de zoutkamer. 'In drie maanden tijd ben je dan zo goed als helemaal weer schoon; een proces wat nomaliter jaren vergt', aldus Prins. 'Je voelt je als herboren! Je luchtwegen zijn schoon en je kunt daarna schoon het voorjaar in.'

Natuurlijk is een bezoek aan de Zoutkamer niet gratis. Helaas wordt het ook (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar wie stopt met roken bespaart aanmerkelijk op de kosten van de tabak. Roken kost gemiddeld 1.800 euro per jaar. Zelfs na aftrek van de kosten voor Zoutkamer Kampen, blijft daar nog een mooi bedrag voor een vakantie over. 'Maar dat niet alleen; je investeert vooral in je eigen gezondheid. En dat is toch van onschatbare waarde, lijkt me.'

Voor een gratis en vrijblijvende proefsessie, bel: 038-333.27.27.

GRATIS PROEFSESSIE

Ervaar zelf de heilzame en rustgevende werking van halotherapie in een GRATIS proefsessie.

Neem hiervoor contact met ons op via:
• Telefoon 038 333 2727
• E-mail info@zoutkamer-kampen.nl

of klik hier voor ons contactformulier.
(ook voor overige informatie).

Bekijk ook eens onze videocommercial hiernaast.
ZOUTKAMER KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 038 333 2727

info@zoutkamer-kampen.nl
www.zoutkamer-kampen.nl


OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
15:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
11:00 - 18:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
09:00 - 18:00 uur*
09:00 - 11:00 uur*
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 27-09-2019