Opgelucht ademhalen

Zoutkamer Kampen

Buteyko training

Ademt u gezond?

Ademen is essentieel om te leven. Zonder te ademen houden we het slechts een paar minuten vol.
Door allerlei veranderingen in ons leven en de maatschappij om ons heen, hebben wij steeds meer angst, onrust en/of stress. Door een te hoge werkdruk of steeds vaker door geen werk, wordt de spanning opgevoerd. Stress is de hoofdoorzaak waardoor veel mensen verkeerd zijn gaan ademen. Sommige onderzoeken geven als resultaat, dat 75% of meer van alle mensen niet optimaal ademt. Overmatig ademen kan leiden tot chronische hyperventilatie (CHV) en dat ligt aan de basis van meer dan 150 chronische ziekten, waaronder hoge bloeddruk, astmatische verschijnselen, chronische vermoeidheid, snurken, slaap apneu, hartkloppingen, allergieën, COPD, darmklachten, eczeem, hooikoorts, angstaanvallen, longemfyseem en niet te vergeten stress of zelfs burn-out.
Voordat u aan de Buteyko cursus begint, wilt u natuurlijk eerst weten hoe het gesteld is met de ademhaling. Hiervoor kunt u de Periodieke Ademhalings Keuring aanvragen (PAK). Daarmee krijgt u een goed beeld of de Buteyko cursus kan bijdragen aan uw gezondheid.

-->

Wat leert u?

Wat leert u bij de Buteyko Ademhalingsmethode?

De Buteyko Ademhalingsmethode is een methode waarbij stap voor stap de ademhaling weer terug gebracht wordt naar de norm. U leert hoe wij ademen, waarom teveel ademen de gezondheid negatief beïnvloedt en wat de rol van medicijnen daarbij is. 
Het belang van door de neus ademhalen wordt uitgelegd met de manieren waarmee dit bereikt kan worden. Ook ’s nachts. 
Diverse Buteyko ademhalingsoefeningen, waaronder een eenvoudige oefening om de neus vrij te maken en vrij te houden. Door het doen van de oefeningen wordt het ademhalingscentrum in de hersenen getraind, zodat het gewend raakt aan een hoger CO2-niveau in het bloed. Hierdoor verdwijnt de chronische hyperventilatie. 
Er wordt geleerd hoe de oefeningen te gebruiken en te integreren in het dagelijkse leven. Hoe kunnen astma-aanvallen opgevangen worden? Dit komt aan de orde. U wordt geleerd om zelf op zoek te gaan naar de “lekken” in uw ademhalingssysteem en daar op een juiste manier mee om te gaan. Hoe om te gaan met reinigingsreacties tijdens het genezingsproces. Daarnaast ontvangt u advies over eventuele aanpassingen in de voeding, beweging of aspecten van de levensstijl. En… mocht het nodig zijn, dan zullen andere disciplines op het gebied van gezondheid ter sprake komen. Alles met als doel om uw gezondheid weer in eigen handen te nemen.

Zoutkamer Kampen en Buteyko !

De ademhalingsmethode van Buteyko gaat uitstekend samen met de Halotherapie in Zoukamer Kampen. Met enige regelmaat organiseert Zoutkamer Kampen in samenwerking met Buteyko trainer Wim Stouwdam introductieavonden Buteyko ademhaling training.

Elke introductie avond is voor maximaal 5 personen toegankelijk. Aansluitend aan de introductieavond heeft u de mogelijkheid om in de Zoutkamer het geleerde in praktijk te brengen.

Introductie-training

Buteyko- & Halotherapie.

Tijdens de introductie-training geven wij u uitleg over de inhoud van de Buteyko- & Halotherapie.

Bij de Buteyko therapie leggen wij u eerst uit hoe onze ademhaling in elkaar steekt en welke organen daarbij betrokken zijn. Ook de invloed van ademhaling op onze gezondheid wordt met u besproken en is er ruimte om uw eigen/persoonlijke vragen in te brengen.

Momenteel staan er twee introductie-trainingen gepland: 26 juni 2018 en 10 juli 2018. Voor beide data zijn nog plaatsen beschikbaar.

De training begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt ongeveer 2 uur.

De kosten voor deze avond bedragen € 25,= per persoon, (incl. materialen, koffie/thee).
Hierin is ook een eerste sessie in de Zoutkamer inbegrepen.

Wilt u aan deze introductie-training Buteyko- & Halotherapie deelnemen, geef u dan vooraf bij ons op: Telefoon 038-3332727 of via het formulier onderaan deze pagina.

038 333 27 27

info@zoutkamer-kampen.nl

Reigerweg 15 
8263 BB Kampen Nederland
Tel. 038 333 2727
info@zoutkamer-kampen.nl
Zoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Reigerweg 15 info@zoutkamer-kampen.nl

Stel een vraag

Versturen