Opgelucht ademhalen

Zoutkamer Kampen

Gastenboek

Hoe denkt u over Zoutkamer Kampen? Via onderstaand formulier kunt u ons en de bezoekers van deze website laten weten hoe u uw bezoek aan Zoutkamer Kampen heeft ervaren.

Dit formulier is alleen voor uw bijdrage aan ons gastenboek, voor overige vragen kunt u het contact formulier gebruiken.

Versturen

Freddie

Zoutkamer Kampen

Een hardnekkige verkoudheid, dit voorjaar, in combinatie met hooikoorts bracht mij bij de Zoutkamer. Het herstel trad snel in.

Met een onderhoudsfrequentie van 1 keer per week ben ik nu steeds vaker klachtenvrij. Dus geen verstopte neus meer en geen hinderlijk kuchje.

De medicatie voor hooikoorts kan ik nu ook bijna achterwege laten.

Joeri

Zoutkamer Kampen

Ik ben Joeri , 26 jaar, en was afgelopen voorjaar één van de proefpersonen die de combinatie van Halotherapie en Medical taping heb geprobeerd.

De afgelopen jaren was ik al enthousiast over de resultaten die ik had met mijn bezoekjes  aan de zoutkamer. Ik had daardoor al veel minder last van hooikoorts / allergische astma. Na een korte “stoot” kuur kon ik het altijd redelijk onder controle houden door om de 7 a 10 dagen weer voor een sessie naar de Zoutkamer  te gaan. Soms had ik dan nog wel eens een pilletje nodig.

Maar zoals gezegd heb ik, onder begeleiding van de mensen van Zoutkamer Kampen,  de proef op de som genomen en heb ik  de stootkuur gecombineerd met Medical Taping.

Voor mij is het resultaat verbluffend,  ik hoef nu nog maar om de 3 weken een sessie in de zoutkamer en gebruik geen pilletjes meer. Of dat voor iedereen zo werk weet ik natuurlijk niet maar ik zeg: “bel voor een afspraak en laat je informeren”.  

Mijn voorjaar en zomer zijn, dankzij Zoutkamer Kampen,  tot nu toe een stuk prettiger .

Margriet

Zoutkamer Kampen

Door het lezen van een artikel in een magazine ben ik terecht gekomen bij de Zoutkamer Kampen.

Van kinds af aan last van astmatische bronchitis, huisstofmijtallergie en altijd een "loopneus" zodra ik buiten kwam. Oftewel erg gevoelige luchtwegen. Uiteraard onder behandeling geweest bij de huisarts en diverse puffers en neusspray's gehad. Daar voelde ik me ook niet altijd top bij, dus mee gestopt en dacht: "leer er maar mee leven...". Aangezien ik een fanatiek sporter ben kwam ik hierdoor wel in de problemen. Zeker tijdens zware conditionele inspanningen krijg ik het ontzettend benauwd.

Maar na de eerste behandeling bij Zoutkamer Kampen voelde ik al zoveel verlichting en verbetering, ongelofelijk, veel meer lucht. Ook tijdens mijn trainingen krijg ik het veel minder benauwd. Ik kan weer gewoon door blijven gaan zonder te stoppen, verminderde "loopneus" en een beter slaapritme.

Ik raad het echt iedereen aan, het geeft echt zoveel verlichting..

Wout

Zoutkamer Kampen

De zoutkamer heeft mij enorm geholpen.

Voorheen had ik elke dag allergie aanvallen. Dit is na 4 bezoekjes aan de zoutkamer vermindert naar een aantal keer per week.

Ik ben erg tevreden met het resultaat en zou de zoutkamer aanbevelen aan andere mensen met allergie.

Herman

Zoutkamer Kampen

Ben er na 6 sessies heel erg van opgeknapt.

Heb zware allergieën en ben daar vaak erg moe van geweest maar het geeft meer energie en lijkt erg goed te helpen. Ga er dan ook zeker mee door.

Vakkundige dienstverlening overigens en echt een aanrader

Henk

Zoutkamer Kampen

Eind vorig jaar tobde ik met ernstige klachten vanwege astma. Daar ik ook hartpatiënt ben en dichtgeslibde aderen heb, werd de benauwdheid tijdens hoestbuien zo hevig dat ik me bij tijden geen raad wist.

Van familie hoorde ik iets over zoutkamers. Sinds die tijd ben ik elke week 3 keer in Kampen geweest, de laatste periode afgebouwd tot 1 keer per week. Al na drie keer een bezoek aan de zoutkamer voelde ik verlichting.

Eerst ging ik meer hoesten en hoestte heel veel slijm op maar was minder benauwd. In de loop van de tijd ging ik me steeds beter voelen, was steeds minder benauwd en uiteindelijk hoest ik nog maar heel af en toe.

Ronald is een sympathieke rustige man die mij heel goed heeft begeleid zonder opdringerig te zijn.

De komende tijd hoop ik 1 keer in de twee weken te blijven gaan en hoop dat het de volgende winter beter zal gaan.

Alle lof aan de Zoutkamer en Ronald!

Wim W  Winterswijk

Zoutkamer Kampen

In een eerder bericht heb ik al verteld dat ik C.O.P.D. patiënt ben en daardoor last heb van veel hoesten, slijm en regelmatig longontsteking heb.
Nog steeds kom ik één maal per week bij Zoutkamer Kampen en het gaat inmiddels veel beter met mij. Al bijna twee jaar geen longontsteking meer gehad en ik heb ook meer lucht, zoals al eerder aangegeven.
Hoeveel mijn gezondheid verbeterd is, heb ik zo’n drie weken terug mogen ontdekken. Normaal sleep ik mijn zuurstoffles nog altijd overal mee naar toe. Maar nadat ik vanuit Winterswijk naar Kampen gereden was, kwam ik er bij de Zoutkamer Kampen achter dat ik die zuurstoffles compleet vergeten was. Ondanks dat, had ik de hele reis geen behoefte gehad aan extra zuurstof. Ik ben dus maar gewoon de zoutkamer ingegaan en daarna weer terug naar huis gereden.
Het was voor mij een geweldige ervaring om, na jaren, zo plotseling te kunnen functioneren zonder extra zuurstof. Een ervaring die ik toeschrijf aan de wekelijkse Halotherapie behandeling in Zoutkamer Kampen.

Groeten,
Wim W.

Dick

Zoutkamer Kampen

Ik ben nog maar net gestart met de Halotherapie vanwege mijn luchtwegproblemen en begin daar ook al voordelen van te merken.

Daarnaast werk ik vrijwillig mee (als proefpersoon) bij het opzetten van een longfunctietest die de Zoutkamer Kampen binnenkort aan haar cliënten wil gaan aanbieden.

Mariska

Zoutkamer Kampen

Nadat ik de griep had gehad, bleef ik last houden van ontstoken voorhoofdsholte en bijholtes.
Na een paar sessies bij de Zoutkamer Kampen begon ik al te merken dat er verbetering was.  Nu ben ik weer helemaal klachtenvrij.

Dhr. Bert

Zoutkamer Kampen

Na een aantal Halotherapie behandelingen in  de Zoutkamer Kampen ben ik uit eigen beweging gestopt met alle overige medicatie.
De mensen van Zoutkamer Kampen hebben mij toen dringend aangeraden om dit alleen in goed overleg met de behandelend arts te doen.
Dit advies heb ik opgevolgd. Gelukkig was mijn arts ook van mening dat ik inmiddels zoveel baat had bij de Halotherapie, dat medicatie niet meer nodig was.

Marieke Groenveld

Zoutkamer Kampen

Ik ben geboren met constitutioneel eczeem en heb jarenlang hormoonzalf gebruikt waardoor mijn huid nu heel dun is geworden.
Sinds anderhalf jaar ga ik nu naar Zoutkamer Kampen. Eerst 2 x per week, maar inmiddels is dit teruggebracht naar 1 x per drie weken. Het bevalt mij prima.Mijn huid is heel zacht geworden en ik gebruik nu nog maar heel weinig hormoonzalf. Doordat mijn huid zo zacht is geworden heb ik veel minder jeuk en krab ik de huid ook veel minder kapot.
Echt een aanrader dus voor mensen met eczeem.

Joop Stoffelen

Zoutkamer Kampen

Al vanaf mijn 35e heb ik huidirritaties. Na vele jaren en dito dermatologen was ik soms teneinde raad. Dan lag het weer aan het één en dan weer aan iets anders. Uiteindelijk was mijn leeftijd een probleem: Tja, dan kan dit voor komen. Het advies was: zalf en niet teveel douchen, maar dat mocht helaas ook niet baten.
Sinds maart 2017 ga ik naar de Zoutkamer. De eerste weken 2x per week, nu nog eenmaal per week. En het helpt! De jeuk is veel minder en mijn bed zit er 's morgens niet langer uit als een nieuw soort abattoir. En die zalf gebruik ik ook nog maar sporadisch.
Dat het mij helpt is natuurlijk geen garantie voor iedereen, maar het is zeker het proberen waard (denk ik).

Succes!

Peter Tol

Zoutkamer Kampen

Ik heb mijn hele leven al luchtwegproblemen en astma. Sinds voorjaar 2015 ben ik in aanraking gekomen met de Zoutkamer kampen. Dankzij de Zoutkamer hoef ik nu geen medicijnen meer te gebruiken zoals: Seretide 50/500 en/of Ventolin 200 en te vaak een Prednison kuur.
Als ik nu verkouden wordt, zoals iedereen weleens overkomt, zakt de verkoudheid niet meer naar mijn lagere luchtwegen (of nog erger mijn longen) en kan ik nog steeds zonder medicatie de bui over laten trekken. Deze verkoudheden duren ook zoals voorheen geen maanden meer.
Ook mijn zuurstof gehalte in mijn bloed is gestegen. Tevens kan ik ook heel diep ademhalen zonder in een hoestbui te geraken. (Ik heb overigens nog nooit gerookt in mijn leven. Het luchtweg probleem is bij mij aangeboren).

Hetty 

Zoutkamer Kampen

Ik heb een positieve ervaring met de zoutkamer in Kampen na een onrustige periode van mijn huid met extreme jeukaanvallen. Na enkele weken ondervond ik al verbetering en ga er nu nog 1 x per 2 weken heen.
Heb er goede voorlichtinge gekregen en ben er prettig geholpen.

Cees

Zoutkamer Kampen

Al jaren slechte longen, maar laatste jaar COPD steeds heftiger.

Ochtend van de dag bezig om slijm op te hoesten, vernevelaar hielp niet, bruistabletten dan maar en weer veel inspanning bij ophoesten erg vermoeiend hield geen energie over.
Via advertentie in krant nieuwsgierig geworden. Fantastisch de Zoutkamer. Eind September begonnen eerst 3 keer in de week ga nu 2 keer in de week slijm is minder en het is makkelijker om het op te hoesten. Mijn longarts staat er positief tegen over en zag afgelopen consult dat het beter met me gaat. En als het mij allemaal niet lukt is Roland er altijd om de helpende hand te bieden en dat is fijn.

Helga

Zoutkamer Kampen

Mijn zoon (11 jaar) heeft vanaf zijn geboorte al astma. Hij gebruikt hier dagelijks medicatie voor (neusspray en inhalaties via de mond). Vooral met herfst/vochtig weer heeft hij erg veel last van verkoudheid en is dus ook meer benauwd. Afgelopen september zij wij begonnen met de zoutkamer. Sindsdien heeft hij nog geen verkoudheid opgelopen en gebruikt hij de neusspray niet meer. Zijn zo nodige medicatie die hij eerder 2-4 x per dag nodig had, gebruikt hij heel af en toe. Vorige maand hadden wij het halfjaarlijks contact bij de kinderarts en het gaat zo goed dat hij in maart mag proberen zijn medicatie te verminderen van 2 x daags naar 1 x daags. Wij zijn dus erg tevreden over de zoutkamer, en de vriendelijke begeleiding natuurlijk, en hadden dit veel eerder moeten doen!!! Om je kind zo opgelucht met meer lucht te zien, daar doe je alles voor.

Harmien

Zoutkamer Kampen

Vanaf mei 2016 ga ik 1x per week naar de zoutkamer. Ik ben erg tevreden en het helpt mij heel erg bij mijn COPD problemen.
Dat dit een goede methode is voor COPD patiënten werd bevestigd door mijn longarts. Want (zonder dat hij wist van mijn bezoek aan de zoutkamer) constateerde hij bij mijn controle in september 2016 dat mijn longfuncties werkelijk beter waren dan bij de vorige metingen.
Het is vanuit mijn woonplaats Kranenburg (D) wel een eind rijden, maar dat is het wel waard.

Lies

Zoutkamer Kampen

Ik ben 80 jaar oud, en heb al tien jaar astma.

Ik ben twee keer drie maanden in een longkliniek geweest. Uiteindelijk hielp alleen nog prednison, maar daar kan
ik niet meer tegen.
Dankzij de Zoutkamer is mijn longinhoud met 13% verbeterd. Ik heb daardoor meer zuurstof en dus meer
energie. Het is een opmerkelijke verbetering die met medicatie niet gehaald kon worden.

Tessa

Zoutkamer Kampen

Wij komen nu een maand of drie met onze vierjarige zoon bij de zoutkamer.

Enkele maanden na zijn geboorte begonnen de luchtwegproblemen. Vanaf zijn eerste jaar gebruikt hij astma medicatie.
Sinds we bij de zoutkamer komen heeft hij veel meer energie en is hij van zijn medicatie af!

Map Liefers

Zoutkamer Kampen

Via een kennis zijn wij bij de zoutkamer terecht gekomen.

Het intake gesprek was erg fijn, samen met mijn man hebben we ieders een kuur van 10 keer gevolgd. Als astma patient is het voor mij heel goed, ik gebruik geen medicijnen meer, ga nu nog plusminus eenmaal in de 10 dagen en dit voldoet prima. Ben rolstoel gebonden. Door de aanpassingen die Roland voor me gedaan heeft is zoutkamer rolstoel vriendelijk.

Roland bedankt

Maria Kroeze

Zoutkamer Kampen

Er zijn nu ongeveer negen maanden verstreken na het eerste bezoek aan de zoutkamer (zie reactie 03-10-2015), eerst drie, maar nu afgebouwd naar een keer per week.

Kan weer stukken lopen, zinnen praten, zwemmen en arobic, en zonder moeite m'n huisje schoonmaken enz. enz. en vooral vakanties staan weer in onze agenda.

Blijf wel een keer per week naar de zoutkamer gaan omdat dat me "lucht" geeft.

Stephan

Zoutkamer Kampen

Ik wil graag de zeer goede ervaring die ik met de zoutkamer in Kampen heb gehad met U delen. Ik had net voor de feestdagen een flinke griep gekregen met name op de luchtwegen, gezien mijn medisch verleden (long ontsteking) ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts constateerde wel infectie op de luchtwegen maar niet met gevaar, dus geen medicatie en dan val je eigenlijk tussen wal en schip (een lang herstel periode van weken met vermoeidheid en weinig lucht.)

Gelukkig kwam ik via bekenden zoutkamer Kampen tegen. Ik kreeg eerst een intake gesprek en Roland stelde mij voor om een kuur te doen van 10 keer. De resultaten waren geweldig, ik kreeg steeds meer lucht en was na twee weken hersteld van een zware griep. Ik ben nog naar de huisarts gegaan voor een check: de luchtwegen waren weer schoon. Ik wil zoutkamer Kampen met name Roland bedanken voor de persoonlijke begeleiding en goed advies wat hij mij heeft gegeven.

Gorredijk (Friesland)

Maria Kroeze

Zoutkamer Kampen

Ik kreeg steeds minder lucht "zuurstof". Moeite met hele zinnen praten en na +/- 10 meter lopen moest ik al weer rusten en op adem komen enz. enz. Begin mei zei de longarts dat ik zuurstof nodig had i.v.m. de C.O.P.D. Dat wilde ik nog niet en kreeg uitstel tot 24 september. Eind mei stond de Zoutkamer in Kampen in de Krant, we hebben contact op genomen en zijn begonnen met de Halotherapie sessies. Op maandag, woensdag en vrijdag, wel veel 200 kilometer elke keer maar we hebben wel doorgezet. Het ging steeds beter en had veel meer lucht en kon alles weer veel makkelijker doen.

Als resultaat 23 September bij de longarts geweest..... en geen extra zuurstof nodig !! En dat alles door de zoutkamer in kampen !!

Geweldig !!

Wim W Winterswijk 

Zoutkamer Kampen

Ik ben een c.o.p.d. patient en had daardoor veel slijm en moest daardoor veel hoesten en had de laatste tijd vaak last van longontsteking.

Ik ben nu 18 keer naar de zoutkamer geweest en bijna geen slijm meer dus hoef ik niet zo veel meer te hoesten. Ik blijf 1 keer in de week komen. Daardoor meer lucht.heerlijk!

Jammer dat dit niet in de buurt is.

Groeten Wim W Winterswijk

Greet Mennink 

Zoutkamer Kampen

Ik ben bij de zoutkamer terecht gekomen door een telefoontje van een familielid. Ik heb namelijk een vorm van psoriasis op mijn hoofdhuid.

Na veel bezoeken aan artsen en dermatologen plus de nodige medicijnen, wat niet voldoende heeft geholpen, ben ik naar de zoutkamer getogen. Daar heb ik een gesprek en een proefsessie gehad. Dat voelde goed.

Ik ben nu al weer een tijdje onderweg. Mijn hoofdhuid is weer rustig, nauwelijks tot geen jeuk meer, geen schilfers en korsten meer. Het is echt geweldig. Ik ben nu erg tevreden en mijn zelfvertrouwen is in ieder geval terug.

Marja Weijland

Zoutkamer Kampen

Als begeleider van mijn kleinzoon van 9 mocht ik vanmiddag weer een heerlijk uurtje in de zoutkamer zitten.

Sinds hij deze kuur volgt heeft hij meer lucht en energie gekregen en het allerbelangrijkste hij heeft al die tijd Geen pufjes meer hoeven te gebruiken. Daarnaast slaapt hij de daaropvolgende nacht heerlijk rustig.

Al met al is zijn conditie behoorlijk verbeterd en zijn we heel blij met deze therapie!

Gerrie Schilder

Zoutkamer Kampen

Na een aantal jaren vaginale eczeem/psoriasis te hebben gehad, en nu naar een paar weken behandeld te zijn in de zoutkamer in Kampen, ben ik zo goed als genezen. Heb op het moment nog een aantal behandelingen nodig.

Vriendelijke groet, Gerrie Schilder

P.S Hartelijke dank aan de medewerkers van de zoutkamer in Kampen.

Marije Bottenberg

Zoutkamer Kampen

Wat zijn wij er als gezinnetje van opgeknapt. Allemaal van het akelige hoesten af en veel meer lucht!

Roelof

Zoutkamer Kampen

De zoutkamer is voor mij de oplossing gebleken ik gebruik nu inmiddels al een jaar nagenoeg geen medicatie meer voor mijn Astma.

J.B.

Zoutkamer Kampen

De Halotherapie bij Zoutkamer Kampen was voor mij een bevrijdende ervaring. Al jarenlang kamp ik met chronische luchtwegproblemen, maar na enkele sessies in de zoutkamer kan ik nu weer gewoon adenhalen.
Bedankt Zoutkamer Kampen!

Z. Hadarian

Zoutkamer Kampen

Goede baat bij zoutkamer therapie

Zout kamer therapie is een aanrader.

Ik wil langs deze weg mededelen dat mijn dochter(7 jaar oud) goed baat heeft gehad bij Halotherapie, in verband met allergie klachten ( had ze heel veel last van hoesten en niezen ) ze gebruikte dagelijks (Xyzal en Fluticasonpropionaat), maar nu is het om de drie dagen, en hopelijk in de toekomst dat ze geen medicijnen meer nodig heeft.

Fenny Kuiper

Zoutkamer Kampen

5 sterren! Ik ga al een tijdje naar de zoutkamer voor mijn psoriasis. Het zit bij mij vooral op mijn onder lichaam en ellebogen. Altijd last van een dikke laag plaque en schilfers.

Begonnen met 2x in de week en ik zag me zelf opknappen, geen losse schilfers meer wanneer ik rustig op de bank zit, want voor die tijd had ik een kruimeldief binnen handbereik staan. Tja mensen met die huidziekte laten nou eenmaal een spoor na, daar kun je niets aan doen. Gelukkig is dat voor mij verleden tijd.

Nu houd ik het bij door 1x in de week te gaan, en het is ook nog eens heerlijk ontspannend!

Thea Borsje

Zoutkamer Kampen

Het is ontspannend maar wat belangrijker is, het helpt mij bij de psoriasis

038 333 27 27

info@zoutkamer-kampen.nl

Reigerweg 15 
8263 BB Kampen Nederland
Tel. 038 333 2727
info@zoutkamer-kampen.nl
Zoutkamer Kampen is onderdeel van Hoofdkwartier Kampen

Reigerweg 15 info@zoutkamer-kampen.nl

Stel een vraag

Versturen